Naast De Groene Kust zijn wij de eigenaar van Camping Weltevreden in Zoutelande. Ik, Adriaan Wisse, geboren in het buitengebied van Aagtekerke, studeerde in Wageningen Dierlijke Productiesystemen en Agrarische bedrijfseconomie. Als vakantiebaan werkte ik jarenlang bij Camping Janse. Toen ik in 2014 de kans kreeg naastgelegen Camping Weltevreden in Zoutelande te kopen, was dat een buitenkans die ik niet kon laten lopen. De camping is op verschillende fronten aangepast en gemoderniseerd en de verhuur is succesvol. In 2021 is De Groene Kust opgericht omdat het agrarische leven toch bleef trekken. En het ene bijt het andere niet. Op de camping verkopen we onze producten en onze filosofie hebben daar ook doorgevoerd. We willen een verantwoord bedrijf leiden, klaar voor de toekomst.

Door een combinatie aan maatregelen wekken we op de camping 75% van de stroom zelf op en kunnen die ook opslaan zodat we het op een ander moment kunnen gebruiken. Bij vernieuwingen en investeringen op de camping vinden wij het belangrijk om dat op een milieuvriendelijke manier te doen. Vaak is dat zichtbaar, soms ook niet. We hergebruiken materialen waar dat mogelijk is en gebruiken onbewerkt en FSC goedgekeurd hout. Ook gebruiken we niet langer kunstmest en bestrijdingsmiddelen en bouwen kleine landschapselementen in bij herinrichting van het terrein. Er zijn verschillende bijenhotels geplaats, we houden het ’s nachts een beetje donkerder en laten de heggen en het gras wat langer zodat er voor de dieren ook een plaatsje is op onze camping. Op een enkele uitzondering na zijn de chalets van het gas af. Er is een watercirculatiesysteem gecreëerd waarmee we het douchewater hergebruiken om wc’s door te spoelen en planten water te geven.

We informeren onze gasten en proberen ze op een positieve manier te stimuleren om hun steentje bij te dragen. Er zijn regelmatig rondleidingen aan gasten, bedrijven en organisaties. Wil je ook een keer kijken op de camping, met je bedrijf, vereniging of prive? Neem contact met ons op via het Contactformulier

Duurzaamste kampeerplek van Nederland

De inspanningen op de camping zijn niet onopgemerkt gebleven. Adriaan nam op 4 oktober 2023, tijdens het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche bij de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht trots de prijs voor de meest duurzame kampeerplek in Nederland in ontvangst.